The possibility of future for South-South Cooperation on the example of Brazil's emerging Development Assistance on the International Scale - Babirli, Alya (2013)
Práce zkoumá tradiční způsob rozvojové pomoci prostřednictvím různých definic a typů zahraniční pomoci za uplatnění tří existujících teorií, a sice teorie "měkké síly" Josepha Nye Jr., "rozvojové teorie" Hanse Morgentraua a teorie Paula Rosensteina-Rodana "Big push". Práce se soustředí především na jednu z hlavních zemí Spolupráce jih-jih Brazílii, poskytuje důkazy o její schopnosti stát se poskytovatelem mezinárodní pomoci, a zaměřuje se na rostoucí význam Brazílie na mezinárodní scéně.