The possibility of future for South-South Cooperation on the example of Brazil's emerging Development Assistance on the International Scale - Babirli, Alya; Batueva, Ekaterina, 1985-; Inostroza Pino, Luis Ernesto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce zkoumá tradiční způsob rozvojové pomoci prostřednictvím různých definic a typů zahraniční pomoci za uplatnění tří existujících teorií, a sice teorie "měkké síly" Josepha Nye Jr., "rozvojové teorie" Hanse Morgentraua a teorie Paula Rosensteina-Rodana "Big push". Práce se soustředí především na jednu z hlavních zemí Spolupráce jih-jih Brazílii, poskytuje důkazy o její schopnosti stát se poskytovatelem mezinárodní pomoci, a zaměřuje se na rostoucí význam Brazílie na mezinárodní scéně.
Vedoucí práce: Ekaterina Batueva
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická a regionální studia latinské ameriky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses