Analýza vybraných fondů kolektivního investování v ČR - Heršálek, Petr (2014)
Diplomová práce "Analýza vybraných fondů kolektivního investování v ČR" se zabývá kolektivním investováním se zaměřením na podílové fondy. V první části se nejdříve věnuji samotnému vymezením pojmu kolektivní investováním, jeho vývojem a obecné charakteristice typů podílových fondů. V prostřední části, která se zabývá českým trhem kolektivního investování, se věnuji nejprve historii a poté analýze tohoto trhu. Poslední část tvoří samotné porovnávání výkonnosti vybraných podílových fondů včetně jejich základní charakteristiky. Pro porovnávání výkonnosti vybraných fondů použiji jednodimenzionálních a vícedimenzionálních modelů.