Analýza vzájemných česko-čínských vztahů se zaměřením na importní postavení společnosti M.A.T. Group, s.r.o. - Mrázková, Kristýna; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Maxa, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce "Analýza vzájemných česko-čínských vztahů se zaměřením na importní postavení společnosti M.A.T. Group, s.r.o." popisuje na příkladu české firmy problematiku importního procesu z Číny. Práce je rozčleněna do pěti kapitol. První kapitola je věnována vývoji vzájemných česko-čínských obchodních a investičních vztahů, samotná společnost M.A.T. Group je čtenáři představena v kapitole druhé. Třetí kapitola práce pojednává o problematice zahraničního nákupu společnosti z Číny a popisuje jeho jednotlivé části. Následující čtvrtá kapitola analyzuje vybrané problémy týkající se procesu zahraničního nákupu. Potvrzuje či vyvrací správnost řešení, popřípadě navrhuje řešení nové. První část páté kapitoly pojednává o čínských obchodních zvyklostech včetně kulturních specifik čínských obchodníků. Ve druhé části páté kapitoly je vytvořena SWOT analýza importního postavení společnosti, ve které jsou shrnuty veškeré poznatky získané při vypracovávání této práce, a je navržena importní strategie společnosti v obchodním vztahu s Čínou.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses