Behaviorální finance v oblasti penzijního spoření - Bufka, Vojtěch; Musílek, Petr, 1965-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce analyzuje současné formy penzijních systémů a primárně zkoumá oblast dlouhodobého spoření pohledem behaviorálních financí. Úvodní kapitola je zaměřena na analýzu vybraných typů důchodových systému v USA a v České republice. Jádro diplomové práce tvoří druhá kapitola, která si klade za cíl vysvětlit hlavní problémy spojené s iracionálním chováním účastníků penzijního spoření a představuje návrh behaviorální ekonomie, jak řešit nízkou míru úspor pomocí programu SMarT Plan. Závěrečná část této práce zkoumá výskyt některých behaviorálních prvků spojených se spořením na stáří v České republice.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses