Dopravní dostupnost jako faktor výše nezaměstnanosti v územních obvodech obcí s rozšířenou působností Moravskoslezského kraje - Čiminga, Petr; Damborský, Milan, 1980-; Hornychová, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Předmětem předkládané diplomové práce je analýza vztahu dopravní dostupnosti a výše nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji, lépe řečeno jak se liší výše nezaměstnanosti v jednotlivých správních obvodech kraje v závislosti na jejich časové dostupnosti do krajského města a hlavního města Prahy jakožto nejdůležitějšího hospodářského, politického a kulturního centra České republiky. Kvalita dopravní infrastruktury přímo ovlivňuje úroveň ekonomického rozvoje daného regionu; jedním z důsledků nerozvinuté dopravní infrastruktury, respektive omezené dopravní dostupnosti může být nezaměstnanost. Práce si klade za cíl na základě odlišných charakteristik dílčích územních celků Moravskoslezského kraje prokázat za pomocí metody regresní analýzy, do jaké míry ovlivňuje dopravní dostupnost výši nezaměstnanosti v dané lokalitě.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses