Rozvoj ekonomických aktivit ve strategické průmyslové zóně Holešov - Pechanová, Klára (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na jednu z největších realizovaných rozvojových ploch v České republice -- strategickou průmyslovou zónu Holešov a snaží nalézt řešení současné nepříznivé situace, kdy v zóně působí pouze jedna firma. První část práce je věnována průmyslovým zónám obecně a jejich roli v ekonomickém rozvoji regionu. Obsahuje také stručnou charakteristiku strategické průmyslové zóny Holešov, Zlínského kraje a okresu Kroměříž, kde je zóna lokalizována. Pozornost je zde věnována také analýze regionu, který holešovskou zónou souvisí. V druhé části práce je provedena analýza současné situace panující ve strategické průmyslové zóně Holešov. Tato analýza se soustředí především na témata, která vytváří konflikty mezi managementem zóny a zájmovými sdruženími. Právě tyto konflikty patří mezi příčiny aktuálního minimální obsazení zóny investory. V poslední části práce jsou popsány a rozebrány jednotlivé způsoby řešení konfliktní situace mezi managementem zóny a zájmovými sdruženími. Tato část práce směřuje k naplnění cíle diplomové práce, kterým je zhodnotit možnosti řešení současné konfliktní situace vztahující se k strategické průmyslové zóně Holešov.