Platební karty od počátků po současnost - Zeman, David (2014)
Bakalářská práce se zabývá vývojem platebních karet v České republice i v zahraničí. Obsahuje souhrn jednotlivých karet, popisuje jejich výhody a nevýhody, a dotýká se i otázek týkajících se bezpečnosti spojené s jejich používáním