Private equity jako forma financování podniků - Marešová, Jana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá vymezením základních charakteristik a fungováním private equity včetně aktuálních trendů v této oblasti jak na národní, tak mezinárodní úrovni. Práce zahrnuje definici institucionálního rámce podpory private equity v České republice a blíže se zaměřuje na část dluhových odkupů, jejich historii a fungování včetně detailnější specifikace principu pákového efektu vznikajícího při částečném financování cizím kapitálem a jeho demonstrace na příkladech. Private equity transakce jsou charakteristické pro svou jedinečnost a práce blíže specifikuje základní kroky investičního procesu od identifikace investiční příležitosti až po následný monitoring a výstup z transakce. V práci jsou zároveň analyzovány základní charakteristiky odkupované společnosti s ohledem na budoucí tvorbu hodnoty.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses