Ocenění podniku Metrostav a.s. metodou DCF Equity a EVA Equity - Ryšánek, Štěpán (2014)
Cíl této práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Metrostav a.s. k datu 31. 12. 2011. K dosažení této hodnoty je využito výnosových metod DCF Equity a EVA Equity. Práce je rozdělena na čtyři stěžejní celky. Jsou to finanční a strategická analýza, generátory hodnoty a ocenění společnosti. V prvních dvou analýzách je stanovena pozice společnosti na stavebním trhu v České republice a dále je nastíněn vývoj celého trhu a případné budoucí postavení společnosti na trhu. Za předpokladu nepřetržitého trvání společnosti je přistoupeno k analýze generátorů hodnoty a následně je oceněn podnik již zmíněnými metodami.