Ocenění podniku Metrostav a.s. metodou DCF Equity a EVA Equity - Ryšánek, Štěpán; Hlaváč, Jiří; Koňák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cíl této práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Metrostav a.s. k datu 31. 12. 2011. K dosažení této hodnoty je využito výnosových metod DCF Equity a EVA Equity. Práce je rozdělena na čtyři stěžejní celky. Jsou to finanční a strategická analýza, generátory hodnoty a ocenění společnosti. V prvních dvou analýzách je stanovena pozice společnosti na stavebním trhu v České republice a dále je nastíněn vývoj celého trhu a případné budoucí postavení společnosti na trhu. Za předpokladu nepřetržitého trvání společnosti je přistoupeno k analýze generátorů hodnoty a následně je oceněn podnik již zmíněnými metodami.
Vedoucí práce: Jiří Hlaváč
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses