Hospodářská spolupráce ČR a SRN na příkladu vybrané firmy - Purchartová, Eliška; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Šimek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu hospodářské spolupráce České republiky a Spolkové republiky Německa. V první části práce je provedena analýza postavení SRN ve světové ekonomice a v mezinárodním obchodě. Jeho pozice a ekonomický vývoj je porovnán s ČR. V další části textu je zhodnocena obchodní a investiční kooperace obou zemí. V praktické části práce je představena německá společnost F. X. Meiller, jež má v České republice výrobní závod od roku 1993. Pro českou pobočku jsou provedeny PESTLE analýza a finanční analýza. V návaznosti na provedený rozbor finanční situace ve firmě byly navrženy nové postupy jako možná řešení problémů, s nimiž se podnik potýká.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses