Možnosti náboru pracovníků v podmínkách ČR - Pavlíková, Táňa (2014)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi náboru pracovníků v podmínkách České republiky. V první části analyzuji roli jednotlivce, organizací a státu a vzájemné vazby těchto tří oblastí. Ve druhé části srovnávám přístup státu a soukromé sféry v oblasti náboru. Ve třetí části pak zkoumám, jak je v jednotlivých systémech realizováno párování požadavků coby základní princip náboru. Cílem práce je ukázat jedinečné rysy této oblasti, které dříve nebyly v popředí zájmu. Hlavním přínosem bakalářské práce je navržení vlastního modelu personálního řízení, který bere v potaz dosud opomíjené aspekty této oblasti. Dále navržení modelu spolupráce soukromého a státního sektoru v oblasti náboru a nakonec srovnání přístupů těchto dvou sfér vzhledem k párování požadavků a vytvoření sady doporučení vycházejících z tohoto srovnání.