Analýza vstupu Lotyšska do Eurozóny - Vicherek, Ondřej (2014)
Práce analyzuje motivy, které vedly Lotyšsko k zavedení euro, v době, kdy se EMU nacházela v hluboké krizi. Okrajově se zabývá udržitelností EMU a především jsou analyzovány pozitiva a rizika zavedení eura v Lotyšsku z pohledu ostatních členů eurozóny a z pohledu Lotyšska samotného.