Podpora malého a středního podnikání v zemích Visegradské čtyřky - Daňková, Michaela (2012)
Tato práce je zaměřena na podporu malého a středního podnikání (MSP) v zemích Visegrádské čtyřky (V4), tj. v České republice, Slovenské republice, Polsku a Maďarsku v letech 2007 -- 2013. Práce analyzuje stav podpory podnikání MSP v jednotlivých zemích V4 v tomto období, jež zahrnuje charakteristiku stavu MSP, instituce zajišťující podporu a jednotlivé programy podpory. Na tuto část práce navazuje SWOT analýza systémů podpory v jednotlivých zemích, která je druhou částí této práce. V závěrečné kapitole se věnuji praktické aplikaci pomoci MSP v zemích V4 a to na příkladu pomoci státu podnikatelům zasaženým při povodních v červnu 2013. Práce podává komplexní pohled na problematiku podpory MSP v zemích V4 a umožňuje detailní pochopení pozice a významu malých a středních podniků na národní, ale i mezinárodní úrovni.