Marketingová strageie České asociace pro vzácná onemocnění - Pelcová, Martina (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na financování České asociace pro vzácná onemocnění. Hlavním cílem je navrhnout fundraisingovou strategii pro tuto organizaci, jelikož ta je v současné době financována převážně od farmaceutických společností a vzniká zde střet zájmů. Vedlejším cílem je navržení marketingové strategie se zaměřením na komunikaci. Pro dosažení těchto cílů bylo nutné nejprve vyjasnit si teoretické znalosti z oblasti neziskového sektoru, jeho financování a marketingu. V praktické části jsou vytipované společnosti, které by na spolupráci s ČAVO mohly mít zájem a následně je zde uvedeno pár návrhů pro zlepšení komunikace a PR aktivit.