Analýza podnikání českých podnikatelských subjektů v Itálii na příkladu vybraných firem - Brožová, Jana; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Neuman, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce podává zprávu o podnikání českých podnikatelských subjektů na italském trhu, především o jejich problémech při pronikání na tento trh a o dalších specificích, se kterými se museli a musejí denně vypořádávat. První kapitola se na úvod věnuje obchodní bilanci mezi Itálií a Českou republikou. Je rozebrán současný stav ale i nedávný vývoj obchodu se zbožím a službami, jeho komoditní struktura a také italské investiční prostředí. Druhá kapitola se zabývá nejdůležitějšími proexportními organizacemi v Itálii a v České republice. Třetí kapitola analyzuje italský trh s využitím metody PEST analýzy, kde jsou podrobně zhodnoceny politicko-legislativní, ekonomické, socio-kulturní a technologické vlivy. Následující tři kapitoly popisují výstupy kvalitativního výzkumu provedeného ve třech firmách podnikajících v odlišných oborech. Závěrečná kapitola přináší komplexní výstup průzkum ve formě SWOT analýzy italského trhu a souboru několika rad současným i budoucím českým exportérům na italský trh. Závěr už jen rekapituluje předchozí kapitoly a shrnuje nejdůležitější poznatky vyplývající z této práce.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses