Vývoj bankovních zajišťovacích instrumentů v krizovém období - Bedrunková, Klára; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vlčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem diplomové práce je analyzovat vývoj bankovních zajišťovacích instrumentů v krizovém období. V úvodní kapitole jsou podány obecné informace o podmínkách pro podnikání bank, s důrazem na jejich pozici v dnešním globalizovaném světě. Tato kapitola je následována detailní charakteristikou jednotlivých instrumentů (bankovní záruka, dokumentární akreditiv a forfaiting). Následuje část, zaměřující se na přímé a nepřímé příčiny krize, její průběh a důsledky s důrazem na změny v oblasti mezinárodního obchodu. Poslední kapitola je jádrem celé práce a je věnována kvalitativním a kvantitativním změnám v zajišťovacích instrumentech v průběhu krize.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses