CSR strategie pro firmu Liho Blanice - Březinová, Ilona (2013)
Cílem této práce je navržení společensky odpovědných aktivit, kterými by se mohla menší firma, jakou je Liho Blanice, zabývat a realizovat je v praxi. Teoretická část se věnuje představení konceptu CSR, jeho základními znaky a principy, dále přibližuje metodiku Standard odpovědná firma, a některé pojmy, související se společenskou odpovědností. Další část se zabývá postupy při aplikaci CSR, od prvotního plánování až po jeho měření. Srovnány jsou CSR strategie tří světových producentů alkoholu. Praktická část seznamuje se současnými aktivitami firmy, s výsledky výzkumu mezi zákazníky, a na jejich základě jsou následně navrženy jednotlivé aktivity v rámci CSR.