Strana středu v politickém spektru v ČR - Hubatka, Ondřej; Müller, Karel B., 1972-; Kuta, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá vztahem mezi velikostí střední vrstvy a volební podporou liberálních středových stran. Hlavním cílem práce je dokázat přímý vztah mezi těmito proměnnými. K zodpovězení výzkumné otázky jsem provedl výzkum na vzorku zemí Česká republika, Maďarsko, Polská republika a Spolková republika Německo. Zvláštní pozornost jsem věnoval České republice. Práce se dělí na část teoretickou a empirickou. V první části jsem představil teoretická východiska a vymezil jednotlivé pojmy, se kterými pracuji. Ve druhé části jsem provedl kvantitativní výzkum, na jehož základě jsem zodpověděl výzkumnou otázku. Zároveň jsem došel k dílčím zjištěním týkajících se vztahu středních vrstev a liberálních středových stran v jednotlivých zemích. Jedná se vztah těchto dvou proměnných k volebnímu cyklu, volební účasti a středním vrstvám bez podmínky vzdělání.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses