Optimalizace zásob výrobního podniku - Macešková, Eva (2014)
Předmětem diplomové práce je optimalizace skladových zásob výrobního podniku. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části je uvedena teorie o podnikové logistice, skladování, skladech a zásobách. Dále jsou v této části uvedeny metody, pomocí kterých lze dosáhnout optimalizace zásob. Praktická část této práce je zaměřena na řešení optimalizace zásob ve výrobním podniku. Začíná zjištěním příčin nadměrných skladových zásob pomocí Ishikawova diagramu a následným rozdělením materiálu do skupin dle Pareto metody. Po té jsou jednotlivé výrobkové řady optimalizovány pomocí predikce prodeje a výpočtu optimálních objednacích dávek. Následuje zpracování uspořádání výrobního procesu a skladu pro nový výrobek. V závěru práce jsou zjištěné a analyzované údaje vyhodnoceny a navržen další postup optimalizace