Analýza príčin a dôsledkov insolvencie spoločnosti Saab - Galajdová, Mária (2013)
Diplomová práca je zameraná na príčiny a dôsledky insolvencie spoločnosti Saab. Cieľom práce je definovať dlhodobé faktory, ktoré prispeli k insolvencii a popísať proces insolvenčného konania vo Švédsku v porovnaní s insolvenčným konaním v Českej republike. Základ pre definovanie príčin tvorí analýza odvetvia a predajov automobilov. Pre posúdenie finančného zdravia podniku je použitá finančná analýza a súhrnné modely hodnotenia podniku. Súčasťou práce je aj popis predpokladaného vývoja novovzniknutej spoločnosti, ktorá sa stala nástupcom automobilky Saab.