Analýza príčin a dôsledkov insolvencie spoločnosti Saab - Galajdová, Mária; Novák, Miloš; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práca je zameraná na príčiny a dôsledky insolvencie spoločnosti Saab. Cieľom práce je definovať dlhodobé faktory, ktoré prispeli k insolvencii a popísať proces insolvenčného konania vo Švédsku v porovnaní s insolvenčným konaním v Českej republike. Základ pre definovanie príčin tvorí analýza odvetvia a predajov automobilov. Pre posúdenie finančného zdravia podniku je použitá finančná analýza a súhrnné modely hodnotenia podniku. Súčasťou práce je aj popis predpokladaného vývoja novovzniknutej spoločnosti, ktorá sa stala nástupcom automobilky Saab.
Vedoucí práce: Miloš Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses