Překážky vstupu přímých zahraničních investorů na japonský trh - Matoušková, Adéla; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Erbenová, Monika, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se zabývá problematikou nízkého stavu přímých zahraničních investic v Japonsku. Cílem je identifikovat hlavní příčiny tohoto jevu a následně navrhnout možná řešení. Překážky vstupu přímých zahraničních investorů jsou vymezeny podle metodiky organizace APEC a jejich identifikování v kontextu japonské ekonomiky vychází z průzkumů mezi manažery transnacionálních korporací prováděných japonskou vládní organizací JETRO. Dále jsou v práci diskutovány přímé zahraniční investice jakožto fenomén ve světové ekonomice, a to především jejich dopad na ekonomiku.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses