Exportní financování obchodu investičními celky se státní podporou - Šebesta, Ondřej (2014)
Diplomová práce se zabývá financováním exportu investičních celků se státní podporou. Autor se zpočátku zabývá Exportní strategií ČR s důrazem na společnosti zřízené státem za účelem podpory exportu. Následuje legislativní úprava dané oblasti. Největší důraz je kladen na metody středně- a dlouhodobého financování exportu. Součástí práce je případová studie ilustrující možný praktický průběh financování exportní transakce.