Analýza finanční situace domácností v ČR, dluhová past a možnosti jejího řešení - Trochtová, Martina (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou nevhodného finančního hospodaření jednotlivců a rodin, spotřebního chování a samotné ekonomické situace českých domácností. S tím souvisí příjmy, výdaje a rizika, kterým může každý z nás podlehnout. Uvádí do povědomí téma behaviorální ekonomie. Zabývá se analýzou dluhové minulosti a přítomnosti, jejích následků a v neposlední řadě rekapituluje dopady, které přinesla novela občanského zákoníku