Dopady světové krize na automobilový průmysl v Itálii - Fišer, Ondřej; Bolotov, Ilya; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této práce je vytvořit ucelený přehled dopadů, které měla současná ekonomická krize na italský automobilový průmysl a popsat, jakým směrem se zejména koncern Fiat bude v nadcházejících letech ubírat. Práce je rozdělena do tří kapitol, z nichž první popisuje reálie italské ekonomiky a historii italského automobilového průmyslu. Zvláštní důraz je kladen na popis vývoje trhu s automobily, neboť se ve vztahu k italskému automobilovému průmyslu jedná o nejvýznamnější formativní faktor. Druhá kapitola práce rámcově popisuje dopady a změny zapříčiněné krizí jak v koncernu Fiat, tak v síti jeho dodavatelů. v třetí, poslední kapitole práce je důkladně popsána akvizice skupiny Chrysler koncernem Fiat a přímé důsledky, které tato událost na italský automobilový průmysl bude mít. Dále jsou zde nastíněny možnosti směřování koncernu, zejména ve vztahu k jeho neúspěchům v uplynulých dvou desetiletích.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses