PODNIKATELSKÝ PLÁN ZALOŽENÍ SPORTOVNÍHO CENTRA - Benešová, Petra; Průša, Přemysl, 1980-; Soukup, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem diplomové práce je vytvořit podnikatelský plán pro nově vznikající sportovní centrum tak, aby bylo možné jej realizovat při aktuálních tržních podmínkách v České republice. Dílčím cílem práce je podat ucelený přehled činností, které předcházejí samotnému založení firmy a poskytnout potenciálnímu začínajícímu podnikateli důležité informace pro zvážení jeho rozhodnutí a následnou realizaci projektu. Práce se opírá především o odborné poznatky dostupné ve specializované literatuře, profesní zkušenosti získané vlastním podnikáním, dále o průzkum trhu, analýzu konkurence, SWOT a PEST analýzu. Důležitým prvkem je provedení dotazníkového šetření a využití závěrů z něj plynoucích, které slouží pro lepší poznání cílového zákazníka, pochopení jeho potřeb a odhalení dalších podnikatelských příležitostí. Teoretická část je zaměřena na definici základních pojmů a rozbor podnikatelského prostředí v České republice s důrazem na sportovní odvětví. Dále je zde podrobně rozebrán podnikatelský plán, zejména zásady při jeho tvorbě, kritéria hodnocení a v neposlední řadě jeho struktura. Praktická část zahrnuje vytvoření konkrétního podnikatelského plánu na založení komplexního sportovního areálu v Hradci Králové. Její součástí je popis podnikatelského záměru, identifikace klíčových osob, představení marketingové strategie, finančního plánu, analýzy rizik a časového harmonogramu projektu. Snahou autorky práce je vytvořit dostatečně kvalitní a reálný podnikatelský plán, aby mohl případně sloužit jako podklad pro oslovení investora či získání úvěru.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses