Porovnání prostředí pro založení startupů v ČR a ve Španělsku - Nevečeřalová, Michaela (2014)
Diplomová práce se zabývá Porovnáním prostředí pro zakládání startupu v České republice a ve Španělsku. Cílem práce je zhodnotit, ve které z výše uvedených zemí je příznivější prostředí pro založení startupu. První kapitola je zaměřená na definici startupu a jeho význam a vývoj v obou oblastech. Navazuje druhá část věnovaná procesu zakládání startupu s přihlédnutím na odlišnosti v legislativě a možnosti financování. Poslední kapitola porovnává podnikatelské prostředí a podporu pro vznik startupu v obou státech.