Porovnání prostředí pro založení startupů v ČR a ve Španělsku - Nevečeřalová, Michaela; Bolotov, Ilya; Shubik, Elena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá Porovnáním prostředí pro zakládání startupu v České republice a ve Španělsku. Cílem práce je zhodnotit, ve které z výše uvedených zemí je příznivější prostředí pro založení startupu. První kapitola je zaměřená na definici startupu a jeho význam a vývoj v obou oblastech. Navazuje druhá část věnovaná procesu zakládání startupu s přihlédnutím na odlišnosti v legislativě a možnosti financování. Poslední kapitola porovnává podnikatelské prostředí a podporu pro vznik startupu v obou státech.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses