Srovnání systému podpory exportu v ČR a SRN - Štěpánková, Lenka; Král, Petr, 1979-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá srovnáním systému podpory exportu v České republice a v Německu. První kapitola definuje pojem podpory exportu, přibližuje úlohu institucí na podporu exportu (TPOs a ECAs) a jejich regulaci. Dále je zařazena krátká ekonomická charakteristika České republiky a Německa, na niž navazuje analýza exportních strategií, nástrojů a institucí podporujících export v obou zemích. V další části práce je zhodnocení a srovnání obou proexportních systémů, a zároveň jsou předneseny návrhy na možné vylepšení českého systému podpory exportu.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses