Vývoj zahraničného obchodu ČSSR v rokoch 1960-1975 - Hrušková, Jana; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom záverečnej práce na tému Vývoj zahraničného obchodu ČSSR v rokoch 1960-1975 je zhodnotenie vývoja zahraničného obchodu Československej socialistickej republiky v sledovanom období. Práca je rozdelená do štyroch kapitol a obsahuje 12 tabuliek a 8 grafov. Prvá kapitola je zameraná na vnútornú politickú situáciu v Československu, charakterizuje reformný proces od jeho počiatku až po vojenskú okupáciu a následné obdobie normalizácie. Druhá kapitola je venovaná hospodárskej situácii v sledovanom období so zameraním na jednotlivé päťročné hospodárske plány a vývoj vybraných makroekonomických ukazovateľov. Ďalšia časť sa zaoberá hospodárskou organizáciou východného bloku Radou vzájomnej hospodárskej pomoci, jej vývojom a postavením Československa v tomto zoskupení. Záverečná časť pojednáva o obchodných vzťahoch ČSSR so zahraničím, organizácii týchto vzťahov a zameriava sa zvlášť na socialistické, kapitalistické a rozvojové krajiny. Výsledkom práce je zhodnotenie vývoja zahraničného obchodu v kontexte vnútornej a vonkajšej politickej a ekonomickej situácie.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses