Možnosti využití LNG v ČR - Machalová, Markéta; Sedláček, Jiří, 1963-; Kysilka, Hugo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití různých aplikací LNG (zkapalněného zemního plynu) v České republice. Jedná se o relativně novou komoditu, která má ve světě široké využití, ale Česká republika se prozatím do obchodu s LNG vůbec nezapojila. Hlavním cílem této práce je určit, zda v současnosti existuje pro LNG v České republice vhodné využití. Analýzou a kalkulací jsem došla k závěru, že existují aplikace, které by zde byly ekonomicky výhodné. Ekonomickou efektivnost provází další důležité výhody, jako například snížení emisí. Nejperspek-tivnějším způsobem využití je LNG jako alternativní palivo pro nákladní automobily. Vhodnou aplikací jsou za určitých podmínek i satelitní LNG stanice, kogenerace nebo autobusová doprava. Závěrem této práce je, že LNG má velký potenciál se v České republice prosadit.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses