Srovnání cloud BI řešení a faktory ovlivňující jejich nasazení - Černý, Richard; Pour, Jan; Tomeš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Spojení cloud computingu a Business Inteligence (BI) poskytuje mnohé výhody, avšak klasický model nasazení je stále v mnoha případech upřednostňován. Oba modely se liší v mnoha aspektech a jsou vhodné pro různě zaměřené organizace. Tato práce na tyto aspekty pohlíží a analyzuje rozdíly, které do BI přináší cloud computing. Cíle práce tak jsou porovnání obou modelů po stránce architektonické, bezpečnostní, uživatelské a finanční, ovlivnění implementace BI vlivem cloud computing a představení některých řešení. K dosažení cílů autor používá rešerši literatury, elektronických zdrojů a vlastní analýzu. Na základě identifikovaných vlivů faktoru cloudu autor rozšiřuje referenční model Management Byznys Informatiky (MBI).
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses