Analýza a návrh funkcionality informačného systému pre J.P.-STAV spol. s r. o. - Homola, Martin (2014)
Cieľom bakalárskej práce je analýza požiadaviek na informačný systém vo vybranej stavebnej spoločnosti. Súčasťou analýzy je aj popis procesov prebiehajúcich v spoločnosti a ich prípadné zlepšenie. Na základe tejto analýzy bude uskutočnený návrh vhodnej funkcionality, čo najefektívnejšie podporujúcej podnikové procesy. Práca je rozdelená do štyroch častí. V prvej časti je definovaný teoretický základ problematiky analýzy a návrhu informačných systémov. Druhá časť obsahuje analýzu spoločnosti, jej politiky a stratégie. Ďalej je tu uvedená analýza aktuálneho stavu informačného systému, celkovej infraštruktúry spoločnosti, výmeny dokumentov a informácií. V tretej časti sú analyzované hlavné procesy s návrhom na ich zlepšenie. Posledná časť obsahuje analýzu nedostatkov a rizík v spoločnosti s návrhom funkcií, ktoré ich odstránia.