Ekonomická analýza podniku TOS VARNSDORF a.s. - Pištěková, Klára (2014)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnotit vývoj ekonomické situace podniku TOS VARNSDORF a.s. za období 2008 -- 2013. Teoretická část obsahuje obecné vymezení použitých metod ekonomické analýzy, především nástrojů strategické a finanční analýzy. Praktická část zahrnuje základní popis podniku a aplikaci metod představených v teoretické části, jedná se o PEST analýzu, Porterův model pěti sil, SWOT analýzu, horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, poměrové ukazatele včetně ekonomické přidané hodnoty a predikční modely.