Stimuly vedoucí firmy k certifikaci ISO 14001 - Polášek, Petr; Vejchodská, Eliška, 1978-; Louda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem této diplomové práce je definovat, charakterizovat, strukturovat a analyzovat stimuly vedoucí firmy k certifikaci dobrovolného environmentálního standardu řízení ISO 14001. V návaznosti na uvedený cíl byla stanovena následující hypotéza: firmy přistupují k certifikaci ISO 14001 zejména z důvodu implementace prvků environmentálního managementu do řízení společnosti v souladu s principy trvale udržitelného rozvoje. Výsledkem rešeršní práce jsou jasně definované a strukturované stimuly, které firmy k certifikaci vedou. Těmto stimulům jsou metodou párového srovnání přiřazeny váhy určené příslušnými odborníky na danou problematiku v rámci vybraných firem podobného zaměření a velikosti. Na základě jejich pořadí je pak potvrzena/vyvrácena stanovená hypotéza.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses