Analýza propojištění občanů České republiky a návrh nové strategie obchodu pojišťovny - Syrvatková, Radka (2013)
Má diplomová práce se skládá ze čtyř hlavních částí - úvodu, teoreticko-metodologické části, praktické části a závěru. Úvod se zaměřuje na důvod výběru tématu, základní problematiku, cíle mé práce a metody, které k dosažení cílů povedou. První, teoreticko-metodologická část se věnuje teorii v pojišťovnictví, vymezuje základní pojmy, jako je riziko, pojištění nebo pojišťovnictví a uvádí do situace na pojistném trhu jak u nás tak ve světě. Druhá, praktická část se zabývá samotnou analýzou propojištěnosti občanů České republiky, shrnuje výsledky dotazníkového šetření a pomáhá k navržení strategie obchodu pojišťovny. V závěru provedu shrnutí poznatků a vyvození důsledků