Měnové režimy a globální nerovnováhy příklad Číny - Nguyenová, Ngoc Anh; Hnát, Pavel, 1981-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce pojednává o kurzové politice Čínské lidové republiky. Cílem je zhodnotit vliv kurzové politiky na bilanci běžného účtu a na monetární politiku. V teoretické části práce jsou nastíněny základní pojmy problematiky devizového trhu a základní devizové teorie. Další část se zabývá vývojem kurzové politiky. Závěrečná část práce je věnována vlivu kurzu renminbi na bilanci běžného účtu a na monetární politiku. V rámci analýzy vlivu kurzu renminbi na monetární politiku jsou operace na volném trhu a povinné minimální rezervy bank podstatné, jelikož představují primární nástroje monetární politiky Číny. Jako sekundárními nástroji v rámci monetární politiky využívá čínská centrální banka úrokové sazby.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses