Vliv neposunutí územních ekologických limitů na ekonomiku ČR a na zaměstnanost v Ústeckém kraji - Hamzová, Kateřina; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Tošovský, Vladimír (2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivem neposunutí územních ekologických limitů na ekonomiku ČR a na zaměstnanost v Ústeckém kraji. Nejprve je nastíněna historie těžby hnědého uhlí a oblasti, kde se uhlí nachází. Dále jsou popsány důležité dokumenty, které úzce souvisí s těžbou. Jedná se zejména o Státní energetickou koncepci ČR, Aktualizaci státní energetické koncepce ČR, Surovinovou politiku ČR a související legislativu. Stručně jsou popsány i dvě společnosti těžící hnědé uhlí v Ústeckém kraji, které patří k největším zaměstnavatelům v kraji. V praktické části se práce zabývá zaměstnaností v Ústeckém kraji a možnými důsledky na zaměstnanost a státní rozpočet v případě ukončení těžby. Rozebrány jsou i vzdělanostní skupiny kraje a společností Severočeské doly, a. s. a Czech Coal Group, a. s. V závěru práce jsou krátce zmíněny i příspěvky těchto společností do rozpočtů obcí
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: nezaměstnanost; energetická politika; ekologické limity těžby; Ústecký kraj (Česko : 1949-1960); management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; unemployment; energy policy; ecological mining limits; Ústecký kraj (Czechia : 1949-1960); Ústí nad Labem Region (Czechia : 1949-1960); bachelor's theses