Proces výběru informačního systému - Krejsa, Jiří (2012)
Diplomová práce se zabývá procesem výběru informačního systému v podniku. V teoretické části práce je popsán obecný investiční proces a proces výběru dodavatele. Dále jsou rozebrána specifika a odlišnosti procesu výběru informačního systému a doporučovaná metodika veřejné soutěže. Na základě odborné literatury a nalezených nedostatků je navržen optimalizovaný proces výběru informačního systému v podniku. V závěrečné části práce je posuzována využitelnost navrženého procesu ve skutečnosti pomocí srovnání s případovou studií úspěšného výběru informačního systému. Pomocí popsané transformace výběrového řízení v případové studii na navržený proces lze považovat návrh za využitelný v praxi. Aplikace výstupů práce přináší podniku snížení nezbytného úsilí a náročnosti a zvýšení úspěšnosti výběru informačního systému.