Pozice sportovního manažera - Fiala, David (2014)
Pozice sportovního manažera je v současném profesionálním sportu jednou z důležitých funkcí, která rozhoduje o úspěšnosti celé organizace. Sportovní výsledky totiž nejsou tvořeny jen na sportovních kolbištích, ale čím dál více se o úspěšnosti a neúspěšnosti družstev rozhoduje už v kancelářích sportovních klubů, ve kterých pracují sportovní manažeři. Bakalářská práce je zaměřena na sportovní manažery z oblasti ledního hokeje a fotbalu, kteří vykonávají svoji činnost v druhých nejvyšších soutěžích České republiky. Na základě toho byly stanoveny dvě základní výzkumné otázky. První z nich se týká náplně práce sportovních manažerů a jejich kompetencí a odpovědnosti. Druhá otázka je zaměřena na kombinaci funkce sportovního manažera s jinou pozicí. K zodpovězení výzkumných otázek bylo využito dotazníkového šetření. Výsledkem této bakalářské práce je pak přehled činností, pravomocí a kompetencí, které sportovní manažer vykonává a ukázka propojení pozice sportovního manažera s jinou funkcí ve sportovním klubu