Důvěryhodná a dlouhodobá archivace datových zpráv ISDS - Jeništová, Tereza; Novotný, Ota, 1971-; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se zabývá dlouhodobou a důvěryhodnou archivací datových zpráv. Za tímto účelem se nejprve zabývá legislativními aspekty archivace elektronických dokumentů a též popisuje význam nových referenčních formátů pro elektronickou archivaci. Poté se věnuje popisu informačního systému veřejné správy a informačnímu systému datových schránek. Následně se podrobně věnuje popisu datové zprávy. Další kapitola je věnována základním právním úpravám a standardům pro archivaci elektronických dokumentů ve světě a v České republice. Poslední kapitoly práce se věnují analýze trhu s produkty, které zajišťují dlouhodobou a důvěryhodnou archivaci datových zpráv. Pro výběr popisovaných produktů jsou stanovena kriteria, na základě kterých jsou jednotlivé produkty vybírány a dále hodnoceny.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses