Rozdíl v zákonné úpravě eura a české koruny a právní prostředky proti padělání těchto měn - Horová, Kateřina (2014)
Diplomová práce se zabývá měnovou bezpečností, a to zejména z pohledu právních předpisů a ochranných prvků. Pro účely práce byly vybrány dvě měny, euro a česká koruna. Cílem je zanalyzovat jejich právní úpravu a ochranné prvky a následně obě měny porovnat. První část práce se soustředí na grafický popis, ochranné prvky, právní prostředky a judikaturu. Druhá část využívá metodu komparace a snaží se co nejlépe vystihnout shodné a rozdílné faktory obou měn. Závěrečná kapitola se krátce dotýká otázky přijetí eura v České republice.