Rozdíl v zákonné úpravě eura a české koruny a právní prostředky proti padělání těchto měn - Horová, Kateřina; Neděla, Radek; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá měnovou bezpečností, a to zejména z pohledu právních předpisů a ochranných prvků. Pro účely práce byly vybrány dvě měny, euro a česká koruna. Cílem je zanalyzovat jejich právní úpravu a ochranné prvky a následně obě měny porovnat. První část práce se soustředí na grafický popis, ochranné prvky, právní prostředky a judikaturu. Druhá část využívá metodu komparace a snaží se co nejlépe vystihnout shodné a rozdílné faktory obou měn. Závěrečná kapitola se krátce dotýká otázky přijetí eura v České republice.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses