Ocenění společnosti PENAM, a.s. - Kosková, Iva; Kislingerová, Eva, 1950-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce si klade za cíl stanovení tržní hodnoty podniku PENAM, a.s. k 31. 12. 2012 na základě veřejně dostupných údajů pro potřeby managementu společnosti. Jednotlivé kapitoly práce, které postupně vedou k naplnění stanoveného cíle, obsahují vždy teoreticko-metodologický aparát a praktickou část. V rámci práce je nejprve provedena analýza makro a mikro prostředí podniku, konkurenční pozice a důkladné zhodnocení jeho finančního zdraví. Na základě stanovených závěrů jsou prognózovány generátory hodnoty, z kterých následně vychází finanční plán pro období let 2013 -- 2017. Finanční plán je hlavním podkladem pro stanovení tržní hodnoty podniku výnosovou metodou DCF ve formě entity. Tato hlavní metoda je doplněna metodou tržního porovnání, konkrétně metodou srovnatelných podniků. V závěru je na základě obou metod provedeno souhrnné ocenění podniku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses