Reformy volebního systému na Ukrajině 1990-2012 - Lakei, Iryna (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou reforem volebního systému na Ukrajině a to v období od získání nezávislosti až po současnost. Hlavním cílem je stanovení důvodů reforem volebního systému, a jaké politické subjekty převzaly úlohu iniciátorů těchto reforem v případě (ne)existenci inherentních faktorů. Hypotézou diplomové práce je, zda jednotlivé politické subjekty reformami volebního systému se snažily spíše udržet nebo posílit své postavení na parlamentní scéně, nežli přispět k zdokonalení volebního procesu.