Reformy volebního systému na Ukrajině 1990-2012 - Lakei, Iryna; Prorok, Vladimír, 1956-; Lupták, Milan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou reforem volebního systému na Ukrajině a to v období od získání nezávislosti až po současnost. Hlavním cílem je stanovení důvodů reforem volebního systému, a jaké politické subjekty převzaly úlohu iniciátorů těchto reforem v případě (ne)existenci inherentních faktorů. Hypotézou diplomové práce je, zda jednotlivé politické subjekty reformami volebního systému se snažily spíše udržet nebo posílit své postavení na parlamentní scéně, nežli přispět k zdokonalení volebního procesu.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses