Ocenění českých fotbalových klubů - Kalkantová, Adéla; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá oceňováním českých fotbalových klubů. Cílem této diplomové práce je určit hodnotu vybraných českých fotbalových klubů. K těmto účelům byly zvoleny dva české fotbalové kluby. Jedná se o profesionální klub Bohemians Praha 1905 a amatérský celek FC Mělník. Ocenění společnosti je založeno na datech z veřejně dostupných zdrojů. Teoretická část se zabývá pojmy ocenění, přístupy ocenění, fungováním fotbalu v ČR a specifikům podnikání v tomto odvětví. Praktická část aplikuje vybrané metody na jednotlivé kluby a stanovuje hodnoty klubů. V rámci procesu ocenění jsou kluby představeny a jsou zpracovány jejich analýzy. Pro samotné ocenění je aplikována metoda CVM a majetková metoda.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses