Energetické asociace v kontextu třetího liberalizačního balíčku - Švecová, Lucie (2013)
Cílem diplomové práce je zejména zjistit, zda asociace ENTSO-E a ENTSOG nepřesahují své pravomoci. Dalším dílčím cílem je zjistit, zda činnost asociací nemůže být v rozporu s kartelovým právem. K dosažení těchto cílů je zapotřebí nejprve uvést čtenáře do problematiky a povšechně rozebrat třetí liberalizační balíček. Při dosahování cílů diplomové práce byly použity zejména metody dedukce, indukce, srovnávání a analýzy. Závěrem lze konstatovat, že pochybnosti ohledně pravomocí a činnosti asociace ve vztahu ke kartelovému právu byly liché.